През изминалата седмица делегация от Главно мюфтийство посети Република Турция, където проведе срещи с миналогодишни хаджии. Както всяка година, така и през изминалата 2019 една част от отпътувалите за поклонението в Светите места бяха изселници от България, които понастоящем живеят в съседна Турция.

Начело на делегацията от Република България беше Джемал Иса, началник на Отдел „Хадж“ в Главно мюфтийство, придружаван от кърджалийския районен мюфтия Бейхан Мехмед и Осман Кутрев от Районно мюфтийство – Благоевград. В рамките на четири поредни дни те посетиха градовете Чорлу, Истанбул и Бурса, където проведоха срещи с миналогодишните хаджии от Република Турция, успешно извършили своето поклонение с организацията на Главно мюфтийство.

На мюсюлманските поклонници официално бяха връчени свидетелствата за успешно извършено поклонение хадж. Представителите на българската делегация се възползваха и от възможността да представят официално тазгодишната кампания Хадж 2020. Очаква се тазгодишното поклонение хадж с организацията на Мюсюлманско изповедание у нас да се проведе в периода юли-август 2020 година.

 

Автор: Л. Чаушева


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.