Комисията за организиране на Националното състезание за художествено четене и наизустяване на Свещения Коран проведе свое заседание по повод провеждането на XII-ото състезание, което се провежда в град Мадан веднъж на две години. Работната среща се състоя на 11 юни (четвъртък) тази година, като този път домакин на заседанието беше Мюфтийско наместничество – град Златоград.

На заседанието присъстваха Бирали Мюмюн Бирали – заместник главен мюфтия и председател на Комисията, Неджми Дъбов – районен мюфтия на Смолян, хафъз Сейхан Мехмед – експерт в Отдел „Медии и култура“ на Главно мюфтийство и протоколчик на заседанието, експертът от Отдел „Иршад“ на Главно мюфтийство Ресим Шаматарев, хафъз Шефкет Хаджи – директор на Курс за хафъзи „Хафъз Мурад Хаджи“ в град Мадан, хафъз Байрам Ушев – преподавател в курса за хафъзи в Мадан и наместник районен мюфтия на град Златоград и хафъз Хюсеин Халибрям – възпитател в Духовно училище - Момчилград.

„Предвид неколкомесечното извънредно положение в страната заради пандемията COVID-19 сред взетите от Комисията решения беше Националното състезание за художествено четене и наизустяване на Свещения Коран 2020 да бъде пренасрочено за периода 25-28 август тази година, като по традиция то ще се проведе отново в град Мадан. Това решение обаче все още не е окончателно - предстои да бъде разгледано и евентуално одобрено на предстоящия Мюфтийски съвет, който ще се проведе на 17 и 18 юни във Велинград.“ – коментира за Grandmufti.bg хафъз Сейхан Мехмед – експерт в Отдел „Медии и култура“ на Главно мюфтийство.

 Регламентът  за провеждането на състезанието и условията за участие ще бъдат публикувани допълнително в сайта на Мюсюлманско  изповедание, но това, което окончателно беше решено на състоялото се заседание в Златоград, беше всички кандидати за участие в Националното състезание за художествено четене и наизустяване на Свещения Коран да преминават през предварителна атестация от съответното им районно мюфтийство.

 

Автор: Л. Чаушева


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.