С дълбока загриженост наблюдаваме ескалацията на насилие и напрежение в Израел и Палестина през последните дни, които доведоха до смъртта на стотици и хиляди ранени.

Мюсюлманското изповедание в Република България призовава за незабавно прекратяване на насилието и убийството на невинни граждани!

Призоваваме международната общност да спази задълженията си съгласно Хартата на ООН и да се стреми да внесе мир и стабилност в региона, където конфликтът продължава от десетилетия.

Изразяваме нашата подкрепа за палестинския народ, който страда от последиците.

Мюсюлманското изповедание в Република България винаги се е застъпвало за мир и е осъждало насилието, независимо от коя страна идва то. Затова и сега призоваваме за насърчаване на дипломацията и преговорите като средство за постигане на мирно решение.

За нас е неприемливо да обсъждаме този конфликт, пренебрегвайки основната причина за кризата, която продължава от десетилетия.

Институцията отдава голямо значение на установяването на мир в региона възможно най-скоро и остро осъжда всяка форма на насилие към невинни хора, защото това няма да бъде от полза за никого.

Призоваваме всички за сдържаност и грижа за живота на невинните, както и за мирно решение в земите на духовните потомци на Ибрахим.

Молим се на Всевишния да даде мир на Светите земи и да ни предпази от повторение на ужасните сцени, на които станахме свидетели през последните дни!


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.