Заглавие: СТРЕСЪТ И РЕЛИГИОЗНОТО УБЕЖДЕНИЕ
Автор: Неджати Йонер
Страници: 79
Цена: 3.50 лв.
Допълнителна информация
Издателство: Главно мюфтийство
Година на издаване – 2017/ София
Издание: Първо
Наличност: ДА
Предметни рубрики: Ислям, педагогика, етика, литература 

 

РЕЗЮМЕ:

В тази малка по обем, но голяма по значение книжка авторът ни запознава с причините за възникването на стреса, методите за неговото преодоляване и ролята на религията и религиозното убеждение в борбата ни срещу него.

Книга е специално за онези, които са вкусили от горчивината на стреса, за онези, които се стремят да се преборят с него и за онези, които искат да научат философските и религиозни методи за неговото преодоляване.

…Несъмнено, една от най-актуалните болести на нашето съвремие е стресът. Развиващите се технологии и цивилизационния подем, въпреки че осигуряват комфорт и много улеснения за хората, същевременно пораждат и определени проблеми. В сравнение с миналото, на съвременния човек дори и да му е по-уютно и по-комфортно, той едва ли може да твърди, че е по-щастлив.

 

Хората понякога дават милиони, за да се преборят с тази страшна болест, но понякога дори и най-добрите специалисти остават безсилни пред него. Една от причините, поради която човекът не успява да се пребори със стреса и страха е отдалечаването му от религията и религиозните убеждения….

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.