Отдел "Иршад" към Главното Мюфтийство организира семинар за жени-теолози, които преподават в целогодишните Коран курсове. 

28 жени от 20 Районни мюфтийства ще вземат участие в обучението, което ще се проведе в Духовното училище в Момчилград от 20 до 24 декември 2021 г. 

Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи беше специален гост при откриването на семинара.

"С всеки изминал ден нашите жени-теолози печелят все по-голяма подкрепа с успешната си работа. Усилията, които полагат и подходът им, са много по-различни. Това ни вдъхва голяма надежда", заяви главният мюфтия пред гостите и участниците.

Зам.-областният мюфтия на Едирне Зейнеп Кая Демирташ и координаторът на Коран курсове за деца от 4 до 6-годишна възраст Нилюфер Йендже бяха сред лекторите на обучението. 

Встъпителни думи произнесоха и зам.-главният мюфтия Ахмед Хасанов и експертът от отдел "Иршад" в Главното Мюфтийство Бахри Иззет.

"Дейността на жените-теолози у нас постепенно набира популярност. Вярваме, че чрез тези семинари тя ще придобие по-голяма гласност, а техният пример ще продължи да ни вдъхновява", бяха думите, с които се обърнаха към присъстващите. Те представиха пред участниците данни за дейността и напредъка в работата на жените-теолози. 

В рамките на 5-дневното обучение участниците в семинара ще имат възможност да дискутират и споделят своя опит от преподаването в Коран курсовете. Семинарът ще ги запознае с едни от най-актуалните теми в образованието като онлайн обучението и психологически похвати при възпитаването на деца. 

Програмата включва представяне на учебни помагала за деца от 4 до 6-годишна възраст. 

Семейното и религиозно ориентиране, наред с отговорността на преподавателя, също са сред темите на обучението в Момчилград.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.