Главното Мюфтийство даде ифтар в чест на Посланика на Република Турция у нас Н. Пр. Айлин Секизкьок и служителите в Посолството.

На тържествената вечеря в сградата на Мюсюлманското изповедание присъстваха главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи, председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, зам.-главните мюфтии Ахмед Хасанов, Бейхан Мехмед и Мурат Пингов, главният секретар на Мюсюлманското изповедание Джелал Фаик, районният мюфтия на София Бейхан Мехмед, посланика на Република Турция у нас Н. Пр. Айлин Секизкьок, зам.-посланикът Ерман Топчу, съветници и дипломати от Посолството. 

Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи приветства гостите и говори пред тях за символиката на Рамазана. Той подчерта, че обединението на хората винаги е в основата на това да си помагат и доброто сътрудничество между Мюсюлманското изповедание и Посолството на Република Турция е пример за това. 

Д-р Мустафа Хаджи припомни, че благодарение на общите усилия на двете институции и през тази година ще бъдат подпомогнати най-нуждаещите се. 

Той пожела на гостите здраве и благодатта на Аллах да бъде винаги с тях!


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.