Районният мюфтия на Велико Търново Нутфи Нутфиев направи дарение на приют за бездомни в Горна Оряховица и се срещна с кмета на града инж. Добромир Добрев. 

Нутфи Нутфиев лично предостави на нуждаещите се дарението, включващо основни хранителни продукти и малък рогат добитък, като посети социалния дом. 

Районният мюфтия подчерта, че взаимопомощта и солидарността са сред основните добродетели в Исляма и пожела на всички светли празници. 

"По време на празниците всички трябва бъдат щастливи и усмихнати, когато седнат около трапезата със своите близки", заяви Нутфи Нутфиев и изрази надежда, че чрез дарението си Районното мюфтийство ще допринесе за това. 

След посещението в социалния дом Нутфи Нутфиев се срещна и с общинския кмет инж. Добромир Добрев. Двамата обсъдиха сътрудничеството между институциите. Кметът на Горна Оряховица заяви готовността си да окаже подкрепа в начинанията на Районно мюфтийство - Велико Търново. 

Нутфи Нутфиев на свой ред благодари на домакина и неговия екип му за изключително топлото посрещане и увери, че добрите взаимоотношения между Районното мюфтийство и община Горна Оряховица ще продължат и в бъдеще.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.