Главното Мюфтийство организира традиционния си ифтар за журналисти и интелектуалци. 

Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи, председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, зам.-главните мюфтии Бейхан Мехмед и Мурат Пингов и главният секретар на Мюсюлманското изповедание Джелал Фаик посрещнаха ръководители на медии и едни от най-изявените журналисти в страната.

Сред гостите бяха и представители на религиозните общности в България.

В приветствието си главният мюфтия заяви, че за пореден път Мюсюлманското изповедание дава пример за единство, събирайки около една трапеза хора от различни религии и хора, които носят отговорност за обществото, в което живеем.

"В България сядаме заедно на една маса, за да покажем, че религията ни сплотява, а не ни разделя", каза д-р Мустафа Хаджи. 

Главният мюфтия постави акцент върху ролята на държавата и нейната подкрепа за основните изповедания у нас.

"Повече от 100 години Мюсюлманското изповедание се грижи за духовния живот на мюсюлманите в България. Винаги сме били лоялни към държавата, в която живеем, защото България е нашата родина. Особено след 2019 г., когато започнахме да получаваме субсидия от държавния бюджет и много ясно започна да проличава, че държавата полага грижи за всички граждани", подчерта д-р Мустафа Хаджи. 

Събитието завърши с обща снимка на всички гости на ифтара.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.