Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи се срещна с директора на Дирекцията за турците в чужбина и родствените общности на Република Турция (YTB) Абдуллах Ерен в сградата на Мюсюлманското изповедание в София.

Представилите на YTB пристигнаха у нас, за да гостуват на ифтар в Рибново, община Гърмен. Тържествената вечеря, на която ще присъства и ръководството на Мюсюлманското изповедание, ще събере близо 2000 души. Ифтарът е организиран с подкрепата на посланика на Република Турция в България Н. Пр. Айлин Секизкьок. 

По време на срещата с Абдуллах Ерен, д-р Мустафа Хаджи заяви, че се радва да посрещне делегация на YTB в Главното Мюфтийство. Главният мюфтия подчерта, че между двете институции винаги е имало отлично сътрудничество в областта на образованието и културата и припомни, че самият той беше удостоен с почетна награда от YTB на тържествена церемония през изминалата година. 

Абдуллах Ерен на свой ред благодари за гостоприемството и увери, че YTB ще продължава да се подкрепя хората, с които имат корени и ще продължи да стои зад тяхното развитие. Той пожела на всички вярващи Рамзан, изпълнен с ибадети и приети молитви. 

Срещата приключи с размяна на подаръци в знак на уважение. 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.