Висшият ислямски институт изпрати своите абсолвенти. Тържеството се проведе в Ларгото на София.

8 възпитаници завършиха висшето учебно заведение през 2022 г.

За да им пожелаят още успехи в живота и професионалния им път, на церемонията по изпращането присъстваха главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи, председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, зам.-главните мюфтии Ахмед Хасанов, Бейхан Мехмед и Мурат Пингов, ректорът на Висшия ислямски институт д-р Кадир Мухаммед и неговите заместници, съветникът по образование към Посолството на Република Турция Кемал Карахан, дипломати от Посолството, родители и приятели на студентите.

Ректорът на Висшия ислямски институт пожела на абсолвентите Аллах да ги дари със здраве и благоденствие и подчерта, че мюсюлманската общност има нужда от техните знания, които показват пътя към Всевишния.

Главният мюфтия припомни на завършващите, че поемат на плещите си огромна отговорност и че вече са част от голямата общност на работещите в сферата на Ислямското образование.

Председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед каза пред абсолвентите, че като възпитаник на Висшият ислямски институт се вълнува заедно с тях в този тържествен момент.

 

Той подчерта гордостта си от факта, че тазгодишната церемония по изпращането им се провежда в центъра на София. 

Възпитаниците на Висшия ислямски институт получиха подаръци по случай завършването и представиха празнична програма пред гостите на тържеството.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.