Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи и неговите заместници Бейхан Мехмед и Мурат Пингов приеха в Мюсюлманското изповедание делегация, водена от директора на сдружение "Садака ташъ" - гр. Истанбул - Кемал Юздал.

Основна тема на разговорите бяха социалните дейности, които развиват Мюсюлманското изповедание и фондация "Садака ташъ".

"Щастлив съм, че мюсюлманите в България, както и целият народ са много добронамерени и готови да помогнат на хора в нужда. Бих искал да отбележа, че от няколко години насам, социалните ни дейности излязоха извън пределите на страната. Това се случи чрез голямата инициативност, която прояви ресорният зам. главен мюфтия Бейхан Мехмед, както и благодарение на съдействието на "Садака ташъ". Слава на Аллах, който ни удостои с честта да открием джамия в Непал, десетки кладенци в Африка и Непал, да помогнем на пострадалите при земетресението в Турция и Сирия, да изпратим пакети с продукти от първа необходимост, курбан и да дадем ифтари", заяви главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи.

Той подчерта, че Мюсюлманското изповедание ще продължи да работи в тази посока, както и за подпомагане на образованието, развитието на културата, изграждането и ремонтирането на джамии, поддръжката на вакъфски имоти, сертифицирането на "Хелял" храни, провеждането на спортни мероприятия и организирането на Хадж и Умре. 

Директорът на сдружение "Садака ташъ" Кемал Юздал на свой ред благодари на главния мюфтия и неговия екип за топлото посрещане. Той поздрави Изповеданието за постигнатото в страната и даде висока оценка на усилията на институцията да достигне до нуждаещи се по целия свят чрез даренията на вярващите в България.

"Ние от фондация "Садака ташъ" също бихме искали да подпомогнем Изповеданието в последователните му усилия за осъществяване на социални проекти", заяви Кемал Юздал. 

Той подчерта, че фондацията би желала да си сътрудничи с Главното мюфтийство в областта на културата, създаването на програми за обмен на опит, както и при организирането на обучителни семинари и спортни мероприятия.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.