Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи се срещна със зам. главния секретар на Международната организация на тюркската култура (TÜRKSOY) Саит Юсуф.

Гостуването в Главното мюфтийство беше част от програмата на зам. главния секретар на TÜRKSOY при първото му посещение в България, откакто зае този пост.

Главният мюфтия пожела успех на Саит Юсуф на новата му позиция. Той подчерта, че между Мюсюлманското изповедание и него съществува отлично сътрудничество още от периода, когато е бил зам.-директор на YTB и изрази увереност, че то ще продължи и ще бъде наградено.

По време на разговорите беше обсъдена възможността за развитие на културно-религиозен туризъм и съвместно организиране на посещения в Узбекистан, Тюркменистан и Казахстан.

На срещата присъстваха още зам. главният мюфтия Мурат Пингов, главният секретар на Мюсюлманското изповедание Джелал Фаик, първият секретар на Посолството на Република Турция у нас Ахмет Гази и служителите в TÜRKSOY Мехмет Санджар Мюлязимоглу и Волкан Йешилай.

Саит Юсуф имаше възможност да се срещне и с деца от летните Коран курсове на Районно мюфтийство - Пазарджик, които също гостуваха в сградата на Мюсюлманското изповедание.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.