Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи посети Германия заедно с координатора на Мюсюлманското изповедание за европейските страни Мустафа Избищали.

В рамките на своята визита по покана на IGMG (организация с дейности в областта на религията, културата и социалното подпомагане) представителите на Главното мюфтийство се срещнаха с представители на религиозни организации и наши сънародници, които са мюсюлмани. 

Първата точка в програмата на главния мюфтия беше Дортмунд. Там той посети семеен образователен център, към който функционират ясла и детска градина, отворени за деца от всички етноси и религии. Центърът осъществява също така социални дейности и семейни консултации. 

В Дортмунд д-р Мустафа Хаджи и Мустафа Избищали се срещаха и с вярващи от България.

След това делегацията на Мюсюлманското изповедание отпътува за Кьолн, където посети централната на IGMG.

Главният мюфтия и координаторът на Мюсюлманското изповедание за европейските страни се запознаха с дейността на различните отделни на организацията като "Хадж и Умре", "Образование", "Иршад", "Издателска дейност " и "Социални дейности". 

По време на визитата главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи и председателят на IGMG Кемал Ергюн подписаха Протокол за сътрудничество.

Документът предвижда сътрудничество в областта на социалните дейности.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.