Ученици от Коран курса в Гоце Делчев събраха 83 хил. лв. за строежа на нова джамия. Средствата бяха набрани след организиране на благотворителен базар и тържество с тяхното участие.

Сред специалните гости на благотворното събитие бяха главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи, председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат Ахмед, районният мюфтия на Благоевград Осман Кутрев, кметът на Гоце Делчев Владимир Москов. 

В речта си пред стотиците вярващи, които се събраха в спортната зала в града, за да подкрепят строежа на новата джамия, главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи заяви, че се гордее с всички дарители, защото джамията се изгражда само и изключително със средства от хора в региона.

Той припомни, че 1/4 от помощите и средствата, които постъпват по време на благотворителни кампании на Мюсюлманското изповедание, са именно от Благоевградско.

"Освен с добри финансови възможности Аллах е дарил хората тук с добри сърца и с човечност", каза главният мюфтия. 

"За нас е много важно, че в Гоце Делчев вече се виждат първите и сериозни стъпки за изграждането на една джамия, за която копнееха неврокочани. Благодаря на всички, които имат принос за това", заяви Ведат Ахмед.

Мюсюлманскто изповедание изказва искрени благодарности на всички, които имат принос за това добро дело! Пожелаваме си в най-скоро време изграждането на джамията да приключи!

Аллах да бъде доволен от всички вас!

Allah razı olsun!


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.