Скъпи братя и сестри мюсюлмани, 

Уважаеми сънародници,

Аллах Теаля ни дава още една възможност да се насладим на берекета на Рамазан. Съвсем нормално е човек да се изхабява, да се захласва по всекидневните ангажименти и да забравя за Аллах Теаля. За това пък Пратеникът (с.а.с.) казва, че Аллах Теаля опрощава грешките на хората всеки Рамазан. 

Рамазан е време за презареждане на сърцето, което е моторът на човешкото тяло и след този заряд човек може да се пребори с предизвикателствата на живота и да успее да се опази от набезите на материализма и лошите пороци на нашето съвремие. 

Говеенето през Рамазан е само едно от задълженията на мюсюлманите през този месец, а основната цел на този ибадет е доближаването до милостта и благодатта на Аллах. Състраданието към социално слабите, даването на ифтар, съживяването на човешките ценности не биха били възможни без говеенето.

Лишаването от храна и напитки през дните на Рамазан спомага мюсюлманите да се преборят с лошите навици, като най-важното е да опазим сърцата си неопетнени и здрави. 

Молитвите през нощите на Рамазан са приети от Аллах, което ни дава надежда да се молим повече, както и сила да устоим на безсънието.

Рамазан е време за споделяне на радост и взаимопомощ. Една от важните, та даже може би и най-важната добрина е подпомагането на Ислямското образование. Нека бъдем по-активни от всякога, защото образованието ще спаси нас и бъдещето поколение!

Нека Аллах да приеме ибадета на всички, да помогне на всички страдащи по света, да напъти нас и целия български народ!

Allah ibadetinizi Kabul etsin vesselamu aleykum ve rahmetullah.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.