Ифтар за 250 души беше организиран в Силистра. Сред гостите в дунавския град бяха зам. главният мюфтия Бейхан Мехмед, районите мюфтии на Добрич и Русе - Акиф Акифов и Юджел Хюсню, консулът на Турция в Бургас Толга Оркун, кметовете на общини от област Силистра.

Гостите бяха приветствани от районният мюфтия на Силистра Мюддесир Мехмед, областния управител Минчо Йорданов и кмета на Силистра Александър Сабанов, които увериха вярващите, че ще продължават да подкрепят подобни събития, които сплотяват хората.

Зам. главният мюфтия Бейхан Мехмед на свой ред посвети изказването си на ползите от говеенето, а консулът Толга Оркун подчерта, че хората в Силистра са и негови земляци, защото от там са неговите корени. 

Преди ифтара, в духа на традициите на Мюсюлманското изповедание, домакините и гостите заедно раздадоха пакетни с основни хранителни продукти на най-нуждаещите се и дариха отоплителни уреди на "Куршунлу джамия".  

Жените от Коран курса в региона също внесоха тържествено усещане на събитието с изпълнение на иляхита, а ифтарът приключи с дуа и Теравих намаз, воден от Бейхан Мехмед.

След ифтара в Силистра Бейхан Мехмед и Мюддесир Мехмед посетиха селата Секулово и Паисиево. 

В Секулово Районният мюфтия на Силистра приветства вярващите, а Бейхан Мехмед изнесе лекция на тема "Търсене и отбелязване на нощта Кадир" пред жените, които посещават Коран курса с ръководител Рехин Али.

Програмата приключи в с. Паисиево, където заедно с близо 100 души споделиха ифтарската трапеза, изнесоха лекции и отслужиха Теравих намаз.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.