Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи, главният секретар на Мюсюлманското изповедание Джелал Фаик и районният мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди участваха в "кафе на толерантността" под домакинството на Районно мюфтийство - Кърджали. Срещата отново се превърна във възможност за надграждане на диалога между представителите на различни етноси и религии.

На срещата, в която взеха участие също така председателят на ДПС Делян Пеевски, кметът на Кърджали Ерол Мюмюн, отец Петър Гарена и кандидати за народни представители, бяха обсъдени въпроси свързани проблемите на региона, възможностите за тяхното решаване и добрите примери в тази посока в Кърджали.

По-рано през деня главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи и председателят на ДПС Делян Пеевски посетиха и Районно мюфтийство - Кърджали. Там председателят на ДПС се запозна отблизо с дейността на институцията и разгледа Новата джамия, в която се помещава и администрацията на Районното мюфтийство.

В края на срещата главният мюфтия и районният мюфтия на Кърджали подариха на Делян Пеевски символичен подарък за спомен от посещението в Кърджали.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.