Визита в учебен център в Текирда

Председателят на Висшия мюсюлмански съвет Ведат С. Ахмед посети Учебния център на Диянета в гр. Текирдаг, в който се провеждат преквалификационни курсове за свещенослужителите от различни райони на Турция, както и от различни балкански държави. По време на визитата, която се осъществи на 15 април, председателят на ВМС се срещна с директора на Учебния център г-н Мурад Османоглу и с членове на преподавателския състав.

Г-н Ахмед благодари на директора за между институционалното сътрудничество, което се изразява в общи проекти за подготовка и преквалификация на свещенослужители. А Османоглу изрази готовността си да помогне за развитието и усъвършенстването на кадрите на Мюсюлманското изповедание.

По време на посещението си председателя на ВМС се срещна и с имамите от България, които от няколко дни са включени в образователен проект, в рамките на който ще се обменя опит между български и турски имами и ще се обучават на правилното четене и тълкуване на ислямските източници, което е най-силното средство пред радикализирането на членовете на мюсюлманската общност.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.