Въоръжени откриха огън пред джамия във френския град Авиньон

 

Двама маскирани и въоръжени нападатели открили огън пред джамия в Авиньон в Южна Франция. Това се случило в неделя, на 2 юли вечерта, около 22:30 часа местно време, предава изданието La Provence, регионален вестник, който пръв писа за инцидента.

В резултат от стрелбата има 8 ранени. Четирима от тях са мюсюлмани, излизали по това време от джамията. Останалите са 4-членно семейство със 7-годишно дете, като семейството било в дома си, намиращ се в непосредствена близост до мястото на стрелбата. Те са засегнати от шрапнели.

Въпреки огнестрелното оръжие, с което е извършена стрелбата, полицията не определя случилото се като терористичен акт. Според униформените става дума за разчистване на сметки между младежи и джамията не е била цел на нападателите, сочи информацията на вестник La Province.

 Според свидетели стрелците дошли с черна кола Renault Clio. Единият бил с пушка, а другият с пистолет. Нападателите се издирват от полицията, тъй като успели да избягат от местопрестъплението. Двама от простреляните са настанени в болница.

Във Франция са предприети изключителни мерки за сигурност след серията терористични актове и нападения през последните години. Припомняме, че инцидентът в Авиньон се случва дни след като мъж беше арестуван при опит да се вреже с кола в насъбрала се тълпа хора пред друга джамия, в парижкото предградие Кретей.

 

Автор: Л. Чаушева

Снимка: Reuters

 

 

 

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.