Посланикът на Азербайджан посети Районно мюфтийство – Пловдив

 

В рамките на първото си официално посещение на град Пловдив извънредният и пълномощен посланик на Република Азербайджан в България д-р Нергиз Гурбанова се срещна с районния мюфтия на Пловдив Танер Вели. Срещата се състоя на 28.06. (сряда)  в офиса на Районно мюфтийство – Пловдив.

         Нейно Превъзходителство д-р Наргиз Гурбанова запозна Танер Вели с развитието на дипломатическите отношения между България и Азербайджан. Двамата обсъдиха въпросите около укрепването на сътрудничеството и стратегическото партньорство между двете страни. В хода на разговора стана ясно, че двата народа имат много допирни точки в областта на културата, в толерантното отношение и гостоприемството, дори чисто географски.

Нейно Превъзходителство сподели задоволството си от факта, че през изминалата 2016 година е била отбелязана с различни мероприятия 25-та годишнина от установяването на дипломатическите отношения между България и Азербайджан.

Районният мюфтия на Пловдив Танер Вели изрази готовност  за съвместно сътрудничество с Посолството на Азербайджан в България и пожела на д-р Гурбанова здраве и много нови възможности за развитие и напредък в професионален план.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.