Обявиха Йерусалим за столица на мюсюлманската младеж за 2018 година

 

На официална церемония в Истанбул в Турция на 3 август 2017 година е подписан протокол, според който Столица на мюсюлманската младеж през 2018 година ще бъде Йерусалим. Това предава Middleeastmonitor.com. Протоколът е подписан от палестинския министър на младежта и спорта Джибрил Раджуб и президента на ислямския младежки форум за диалог и сътрудничество Илшад Искендеров.

В рамките на церемонията Искендеров заявил, че основната цел на обявяването на Йерусалим за столица на младежта за 2018 година е да се привлекат млади хор от цял свят да посетят този град и да изразят защитата си на ислямската светиня в него.

„Основната ни цел е да подпомогнем поддържането ислямската идентичност на Йерусалим, да защитим свещените места в града и да повишим нивото на солидарност сред младежите от ислямските страни що се отнася до палестинската кауза.” – добавя още Искендеров, цитиран от Middleeastmonitor.com.

По думите на Илшад Искендеров младежката програма ще покаже, че мюсюлманската младеж по цял свят се обявява в подкрепа на палестинската кауза.

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.