Откриха новата джамия в търговищкото село Миладиновци

 

 

         На 11 май тази година беше официално открита новата джамия в търговищкото село Миладиновци.

         На церемонията по откриването на мюсюлманския храм присъстваха главният мюфтия на мюсюлманите в Република България д-р Мустафа Хаджи, заместник-главният мюфтия Ахмед Хасанов, областният управител на Търговище Митко Стайков и други представители на местната общинска администрация. Събитието бе уважено също от временно изпълняващия длъжността районен мюфтия на Търговище Назиф Расимов, както и от заместник-кмета на Община Умрание в Република Турция – Месут Йоздемир. Присъстваха десетки  жители на селото, гости от съседни населени места и районни мюфтии от цяла България.

         След приветствията и поздравленията по случай новата джамия главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи връчи благодарствен плакет на кмета на турската Община Умрание Хасан Джан чрез неговия заместник Йоздемир. Подаръци бяха връчени на госта от Република Турция и от страна на районния мюфтия на Търговище Назиф Расимов.

         От своя страна, кметът на Община Търговище поздрави местните мюсюлмани за новата джамия в село Миладиновци и им пожела здраве и берекет.

         За всички гости, уважили церемонията по откриването на новия храм, беше осигурен празничен обяд. След церемонията главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи, придружаван от районни мюфтии от страната, се отправиха за посещение на Районно мюфтийство - Търговище.

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.