Спортен полуден за децата от летните коран-курсове в шуменско

 

На 24 юли (сряда) тази година Районно мюфтийство – Шумен проведе спортен полуден за децата от летните коран-курсове в региона. Спортно-развлекателната програма се проведе в близост до Шуменското плато в град Шумен и включваше футболен турнир, различни спортни активности без състезателен характер, както и пикник за всички ученици.

В спортния полуден се включиха близо 200 деца и младежи от летните коран-курсове към Районно мюфтийство – Шумен. Участваха ученици от селата Борци, Ясенково, Вълнари, Пет могили, Каравелово, Тъкач, Сини вир, Климент, Венец, Тодор Икономово, както и от Нови пазар и Шумен.

„Най-голямо вълнение у децата предизвикаха футболните надпревари между отборите на коран-курсовете“, сподели за Grandmufti.bgсекретарят на Районно мюфтийство – Шумен Мехмед Мехмедов. По думите му, след оспорваната надпревара на футболния терен на първо място се класира отборът на коран-курса от „Кълляк“ джамия в Шумен, на второ – групата на големите ученици от коран-курса на село Вълнари, третото място е за групата на малките ученици от Вълнари. На четвърто място се класира групата на коран-курса от шуменската „Татар“ джамия. Отборът на първите финалисти беше отличен с купа, участниците, класирали се на второ и трето място, получиха специални грамоти, а на всички останали участници организаторите раздадоха грамоти за участие.

За всички близо 200 деца, участвали в спортния полуден, шуменското районно мюфтийство бе осигурило и обяд.

През лятото на настоящата 2019 година към Районно мюфтийство – Шумен има общо 40 групи деца, обучаващи се по програмата за летните коран-курсове на Главно мюфтийство.

Автор: Л. Чаушева

 

 


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.