Главният мюфтия д-р Мустафа Хаджи, зам. главните мюфтии Ахмед Хасанов и Бейхан Мехмед и главният секретар на Мюсюлманското изповедание Джелал Фаик се срещнаха с делегация, водена от директора на Дирекцията по религиозно образование към Министерството на образованието в Република Турция д-р Ахмет Ишлейен.

Експертите в областта на религиозното образование бяха на посещение у нас и се запознаха отблизо с учебния процес в Духовните училища в страната.

На срещата в Главното мюфтийство главният мюфтия изрази готовност за създаване на програма за обмен на опит между Духовните училища в България и тези в Турция.

Представителите на двете институции обсъдиха възможностите за въвеждане на новите технологии в образованието и религиозните дейности.

Директорът на Дирекцията по религиозно образование към Министерството на образованието в Турция благодари на Мюсюлманското изповедание за поканата за посещение и изрази готовност за съдействие при осъществяване на съвместни проекти.

В рамките на посещенията в Духовните училища в Шумен, Русе и Момчилград експертите в областта на образованието проведоха мотивационни семинари с учениците. Основната им тема беше мисията, която трябва да изпълняват завършилите религиозно образование.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.