Делегация на Главното мюфтийство, която включваше зам. главните мюфтии Бейхан Мехмед и Ахмед Хасанов, главният секретар на Мюсюлманското изповедание Джелал Фаик и районния мюфтия на Кърджали Басри Еминефенди, посети Бурса. 

В рамките на двудневната визита бяха проведени срещи с кметовете на голяма община Бурса Мустафа Бозбей, община Йълдъръм Октай Йълмаз, община Османгази Еркан Айдън. Делегация на Мюсюлманското изповедание поздрави кметовете за избирането им на съответните постове, пожела им успешен мандат и изрази готовност за надграждането на партньорството и съвместното сътрудничество между институциите.

Програмата продължи с посещения на областния мюфтия на Бурса Явуз Селим Карабайър и мюфтията на община Йлдъръм Нуруллах Кочхан.

Делегацията се среща и с наши сънародници. Широко известен факт е, че в Бурса живее най-голямата ни изселническа общност. Гостите от Мюсюлманското изповедание разговаряха с вярващите от България, разказаха им за проектите, които осъществяват и за всичко, което могат да постигат заедно в областта на образованието и социалните дейности. 

Разговори в тази посока бяха проведени и с председателя на изселническата организация "Балгьоч" проф. д-р Емин Балкан, който преди няколко месеца също посети София и Мюсюлманското изповедание.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.