Учители от Духовните училища в Русе, Шумен и Момчилград, преподаватели по турски език в общинските и държавни училища, както и представители на академичната общност посетиха Истанбул и Анкара по покана на Министерството на образованието на Република Турция. В делегация от България бяха включени близо 100 души, а сред тях бяха зам. главният мюфтия Ахмед Хасанов и началникът на отдел "Образование" в Главното мюфтийство Амир Фелети.

Гостите бяха посрещнати от зам.-министрите на образованието на Република Турция д-р Назиф Йълмаз и доц. д-р Джелиле Ерен Йоктен, както и от директори на дирекции в Министерството на образованието и науката на Република Турция. 

В продължение на 5 дни преподавателите имаха възможност да разгледат исторически забележителности, джамии и ключови институции в Истанбул и Анкара. 

В столицата гостите посетиха Фондацията към Диянета на Република Турция, както и Министерството на образованието, където бяха обсъдени възможностите за осъществяване на съвместни проекти, които да подпомогнат преподаването на турски език и да насърчат културния обмен.


© Мюсюлманско изповедание. Всички права запазени.